Vil du
vide mere?
Ring til os
80 200 200
Generic placeholder image

Faktura

Du sender din faktura til os.

Generic placeholder image

Salg

Din faktura sælges til investor.

Generic placeholder image

Betaling

Du modtager betalingen når salget er gennemført.

Brandvenue

Store events kræver stort cashflow

Brandvenue laver oplevelsesbaseret markedsføring for store internationale selskaber, men det kræver penge at have store kunder. Her hjælper Dansk Faktura Børs med at holde hjulene i gang.

Danske Brandvenue med hovedsæde på Frederiksberg leger med de helt store drenge, men ligesom i skolegården er det så også de store, der bestemmer reglerne.

"Vi er så privilegerede at have nogle meget store kunder, som er enormt interessante at arbejde for, og både de og vi har meget ud af samarbejdet. Vores udfordring er imidlertid, at de fleste af virksomhederne opererer med meget lang løbetid på fakturaer - ofte helt op til tre måneder," siger Mark Corke, adm. direktør i Brandvenue.

Krisen øgede presset
Da finanskrisen rasede, blev likviditetsspørgsmålet en udfordring for Brandvenue, som havnede i en form for krydspres.

"Vores forretning var på sin vis lige så sund, som den er i dag, men alt var mere følsomt, for bankerne stod i den anden ende og havde stort fokus på cashflow. Det øgede presset for at få betalingen hevet hjem, og derfor var det nødvendigt at finde en løsning," siger Mark Corke.

Løsning hedder Dansk Faktura Børs, som hjælper virksomheder med at sælge fakturaer. Når en kunde har godkendt en faktura, modtager Dansk Faktura Børs godkendelsen og sætter fakturaen på auktion med en fastsat mindste kurs. Auktionen løber en dag, og investoren med det højeste bud overtager fakturaen.

Signalværdien er vigtig
Brandvenue er en yderst respekteret spiller på event-markedet og det første ROI-certificerede eventbureau i Danmark, og selskabet har så meget vind i sejlene, at krisen på ingen måde længere er relevant at forholde sig til. Alligevel sælger Mark Corke stadig fakturaer nu og da via Dansk Faktura Børs.

"Vi arbejder med meget store kunder og har rigtig godt fat i markedet, og vores kunder betaler naturligvis deres regninger. Men når vi laver en event, kan vi godt have udlæg for 3-4 millioner kroner. Vi vil selvfølgelig gerne betale vores leverandører til tiden, men hvis vi har flere af disse arrangementer på samme tid, kan likviditeten godt blive presset. Så er Dansk Faktura Børs praktisk at have i baghånden," siger Mark Corke.

Alternativet er at trække på kassekreditten, men det undgår event-direktøren helst. "Vi kunne sagtens bringe vores kassekredit i spil, men signalværdien i forhold til banken er væsentlig. Vi tjener jo penge, og derfor vil vi helst ikke låne," siger Mark Corke.

Salg sikrer cashflow
Han tøver ikke med at anbefale Dansk Faktura Børs til andre virksomheder, hvor cashflow er et tema i den daglige drift.

"Det er et utrolig smart system, som kan hjælpe med til at holde maskineriet kørende, selvom kunderne er lang tid om at betale fakturaerne. Selvfølgelig er der omkostninger forbundet med at gøre det på denne måde, men det er der jo også, hvis man trækker på kassekreditten, og ved at bruge Dansk Faktura Børs undgår du at blande banken ind i din i øvrigt sunde forretning og dermed lægge et unødigt pres på dig selv," siger Mark Corke.

Brandvenue ApS
Brandvenue laver oplevelsesbaseret markedsføring for store internationale selskaber, men det kræver penge at have store kunder. Her hjælper Dansk Faktura Børs med at holde hjulene i gang.

Scotwork

Fakturasalg giver kursusvirksomhed fleksibilitet i hverdagen

Store kunder med lange betalingsfrister gav en likviditetsudfordring for kursusvirksomheden Scotwork Scandinavia. I snart 3 år har virksomheden derfor solgt sine fakturaer på Dansk Faktura Børs. Det holder hjulene i gang og giver luft i økonomien til blandt andet marketingindsatser.

Med 40 års erfaring inden for forhandlingsteknik er Scotwork Scandinavia specialister ved forhandlingsbordet. Den viden deler de til daglig ud af til virksomheder, som vil være bedre til at forhandle stærke aftaler i hus. Blandt andet igennem et intensivt kursusforløb.

Netop kurserne er grunden til, at Scotwork Scandinavia siden 2013 har solgt stort set alle sine fakturaer på Dansk Faktura Børs. Udgifterne til instruktører og kursusmaterialer skal nemlig dækkes længe inden, Scotworks kunder betaler for kursusforløbet, og det giver en likviditetsudfordring.

"Vi er en lille virksomhed med meget store kunder. Og store kunder har en tendens til at have lange betalingsbetingelser. Med Dansk Faktura Børs kan vi få kapital ind på kontoen så hurtigt som overhovedet muligt, så vi kan betale vores udgifter. På den måder giver vi kunderne de betalingsbetingelser, de gerne vil have, men på vores egne betingelser," siger Brian Lundholdt Andersen, der er direktør for Scotwork Scandinavia.

Pengene på kontoen dagen efter
Og fakturasalget på Dansk Faktura Børs er utroligt nemt, fortæller Brian Lundholdt Andersen.

"Når kunden har godkendt fakturaen, ryger den ind til Dansk Faktura Børs, som derefter tager sig af alt. Senest dagen efter får jeg at vide, at fakturaen er solgt. Og dagen efter igen går pengene ind på kontoen - nogle gange endda samme dag, som den er solgt. Det er da nemt," siger han.

Brian Lundholdt Andersen har en fast aftale med Dansk Faktura Børs om, hvad salgskursen for fakturaerne som minimum skal være. Det sikrer, at Scotwork Scandinavia altid får en god kurs.

"Fakturasalget giver os væsentlig større fleksibilitet og råderum i hverdagen. Det betyder blandt andet, at vi kan lave marketingindsatser på mange forskellige områder, uden at vi skal gå og vente på, at næste faktura går ind, så vi har pengene til det. Og jeg synes også, at de børskurser, vi får på vores fakturaer, er yderst fornuftige," siger Brian Lundholdt Andersen.

Ingen løftede øjenbryn
Da Scotwork Scandinavia begyndte at sælge deres fakturaer, var Brian Lundholdt Andersen spændt på at høre kundernes reaktioner. Ville de store kunder opfatte det som et svaghedstegn og blive bekymrede for, hvorvidt Scotwork Scandinavia havde setuppet til at levere varen?

Siden har det dog vist sig, at kunderne accepterer fakturasalget uden diskussion. "Jeg kan faktisk ikke komme i tanke om nogen kunder, der har løftet så meget som et øjenbryn over, at jeg gerne ville sælge en faktura. I starten skulle jeg lige forklare konceptet for dem, men det gør jeg ikke engang mere. I dag er Dansk Faktura Børs almindelig anerkendt blandt virksomhederne, og børsen nyder en respekt blandt vores kunder," siger Brian Lundholdt Andersen.

Udvider fakturasalg til Sverige
"Vores samarbejde med Dansk Faktura Børs har været en stor behagelighed. De har en stor viden inden for deres eget felt, og de forstår det felt, du arbejder inden for. Det gør samarbejdet meget nemmere. Og så fungerer deres system bare. Derfor vil vi også forsøge at gøre brug af deres fakturabørs i vores svenske afdeling, når vi inden længe starter rigtigt op derovre."

Scotwork
Vi lærer mennesker at blive frygtløse forhandlere. Kreative og fleksible. I stand til at finde holdbare løsninger til trods for svære odds.

LOOKCURIOUS

Fakturabørs sikrer midler til store social media-kampagner

For social media-virksomheden Look Curious kan der gå op til et halvt år fra et kundeprojekt sættes i gang, til der står penge på kontoen. Derfor henter virksomheden likviditet gennem Dansk Faktura Børs.

Københavnske Look Curious arbejder med kommunikation og kreativ strategi og hjælper blandt andet Mars Nordics med at markedsføre Snickers og M&Ms på sociale medier i Norden.

Store virksomheder opererer ofte med lange betalingsfrister, og da en social media-kampagne kan spænde over et par måneder, kan der derfor snildt gå et halvt år, fra projektet sparkes i gang, til pengene ruller ind på Look Curious' konto.

Det giver en likviditetsudfordring for den lille, unge virksomhed, der for at udføre deres arbejde har brug for likvider til blandt andet annonceindkøb, videoproduktion og digital udvikling.

"Hvis vi for eksempel køber Facebook-annoncering for en kvart million kroner på vegne af en kunde, så skal vi betale for annoncerne, før vi selv modtager betaling for jobbet, og derfor bliver vi nødt til at tage pengene fra egen lomme," fortæller Alex Cassoni, der er Client Director i Look Curious.

Faktabørs giver fleksibilitet
For at sikre, at der er penge på kistebunden til at håndtere de store projekter, sælger Look Curious derfor fakturaer på Dansk Faktura Børs.

"Dansk Faktura Børs fungerer rigtig godt og giver os den likviditet, vi har brug for, for at holde hjulene kørende. Vi er ikke en virksomhed med en fast indkomst hver måned. Med fakturabørsen får vi en fleksibilitet, som gør, at vi kan håndtere de store kunders lange betalingsfrister og samtidig betale lønninger og regninger i mellemtiden," siger Alex Cassoni.

"Alternativet var banken og en kassekredit. Men bankerne holder pengene tæt i øjeblikket, så vi skal stille meget store garantier for at låne. Så vi lavede regnestykket og nåede frem til, at det gav mere mening at hente likviditet gennem Dansk Faktura Børs," fortæller han.

Banker ikke interesserede
Med til historien hører, at bankernes kreditmodeller er dårligt gearet til en virksomhed som Look Curious. Ganske enkelt fordi virksomhedens primære ressource er mennesker - ikke ting.

"Vores arbejde kræver ikke andet end en laptop og et kyndigt hoved med de rigtige færdigheder, så vi har ingen store aktiver såsom ejendomme eller biler. Det betyder, at bankerne slet ikke er interesserede i os. Jo, hvis jeg stiller hus og private ejendele som garanti, men hvorfor gå igennem alt det besvær, når vi kan bruge Dansk Faktura Børs? I det lange løb koster det måske en lille smule mere, men til gengæld gør det livet nemmere, fordi du ikke er bundet af banken," siger Alex Cassoni.

Får god fakturakurs
Både kursen og de generelle erfaringer med Dansk Faktura Børs glæder virksomheden. "Vi får en god kurs, og jeg har samtidig et rigtigt godt forhold til folkene bag Dansk Faktura Børs - de forstår vores forretning, og hvordan den virker. Vi får også en god og meget imødekommende service, og de er pålidelige og nemme at få fat på, når vi har brug for dem. Så jeg er glad på alle fronter," siger Alex Cassoni, der også planlægger at bruge fakturabørsen fremover.

"Vi sælger ikke alle vores fakturaer, men vi gør det, når det er nødvendigt. Det er god tjeneste, især for en branche som vores. Og jeg synes, at andre virksomheder, som står i vores situation, bør overveje muligheden," siger han.

Look Curious ApS
CURIOUS IS A NORDIC COMMUNITY MANAGEMENT AGENCY. WE REACH AND ENGAGE BRAND AUDIENCES ON SOCIAL MEDIA.

Margrethelund

Fakturasalg gav Margrethelund vokseværk

Nedbrydervirksomheden Margrethelund har trodset krisen og vækstet ni år i træk. Det skyldes ikke mindst adgangen til hurtig og billig likviditet igennem Dansk Faktura Børs.

I byggebranchen arbejder man typisk med lange betalingsbetingelser. For den lille nedbrydervirksomhed Margrethelund betyder det, at der kan gå op til 60 dage, fra en faktura er sendt, til pengene tikker ind på kontoen.

Det gjorde det vanskeligt for virksomheden at vokse, endsige at betale de faste udgifter for mandskab og maskinel. Men ved at sælge sine fakturaer igennem Dansk Faktura Børs har virksomheden fået adgang til hurtig likviditet.

"Vi er et lille firma, så vi er ikke så kapitalstærke, at vi kan vente på at få pengene ind. Ofte drejer det sig om rigtig mange penge. Når vi har en faktura, som kunden har godkendt, skynder vi os derfor at sende den ind til Dansk Faktura Børs. To dage efter har vi pengene," fortæller Henrik Sørensen, direktør og stifter af Margrethelund.

Fakturasalg er en tillidssag
Da Henrik Sørensen begyndte at auktionere virksomhedens fakturaer, var han skeptisk.

"Når man starter med sådan noget, er man jo altid bange for at blive snydt. Men der må jeg sige: Dansk Faktura Børs er bare så dybt professionelle hele vejen igennem," siger Henrik Sørensen.

I første omgang havde han egentlig forsøgt at skaffe kapital fra bankerne, men der var ikke meget hjælp at hente. Han rettede derfor blikket mod Dansk Faktura Børs - og her mødte han en helt anden tillid.

"Servicen hos Dansk Faktura Børs er super. Ringer man og spørger om råd i forhold til en kunde, så får man direkte svar. Og når jeg står med en ny idé, der kræver finansiering, er de ikke negative - tværtimod er de meget hjælpsomme og prøver at arbejde for min sag. Jeg skal ikke ligge på knæ for nogen for at få finansieret mine projekter," siger han.

Billig likviditet hjælper til vækst
Margrethelund har trodset krisetiderne og vækstet hvert år, siden Henrik Sørensen etablerede virksomheden i 2005. I dag har virksomheden 14 ansatte, en moderne maskinpark og udsigt til en fordobling af omsætningen i det kommende år.

Fremgangen skyldes ikke mindst flittighed og en ny, mere bæredygtig måde at tænke i nedbrydning på, hvor mange af de nedrevne byggematerialer sendes videre til genbrug. Men også adgangen til billig likviditet igennem Dansk Faktura Børs har været en bærende søjle for virksomheden, der nu har mulighed for at tage ordrer af en størrelse, de ellers ikke ville kunne.

"Det er klart, at for at tjene penge, skal man bruge penge. Dansk Faktura Børs er en kanon idé. Uden dem kunne vi ikke køre den forretning, vi kører nu. Deres service betyder, at vi kan blive ved med at vækste i det her gear," fortæller Henrik Sørensen.

Processen med at sælge fakturaerne er ligetil: Margrethelund skriver en faktura og sender den til godkendelse hos kunden. Det hele kører online med NemID, og ligeså snart Dansk Faktura Børs har modtaget godkendelsen, ryger fakturaen på auktion med en fastsat mindste kurs. Auktionen afholdes i løbet af en dag, og den investor, som byder den højeste kurs, får lov at købe fakturaen.

"Vi er bare så taknemmelige for, at Dansk Faktura Børs eksisterer, for et lille firma som os kunne ikke overleve uden. På grund af dem har vi været i stand til at vokse - ellers kørte jeg stadig kun med en eller to mand i dag," fortæller Henrik Sørensen.

Margrethelund ApS
Nedbrydervirksomheden Margrethelund har trodset krisen og vækstet ni år i træk. Det skyldes ikke mindst adgangen til hurtig og billig likviditet igennem Dansk Faktura Børs.

3C Consult

It-firma fordoblede omsætningen med fakturasalg.

Det koster penge at tjene penge, og det oplevede CRM-huset 3C Consult på den hårde måde. I begyndelsen af 2014 blev virksomheden med direktør Henrik Moestrups ord hårdt ramt af arbejde, og det stillede akutte krav til likviditeten. Ikke mindst en enkeltstående kæmpeordre stillede krav til 3C Consults cashflow.

"Vi havde behov for at låne penge, for mange af vores midler var bundet i udestående med kunder, hvor vi reelt kan vente op til 120 dage med at få vores betaling, " fortæller Henrik Moestrup.

Banken hænger fast i fortiden
I første omgang var han i dialog med banken, som godt ville være med - men kun et stykke af vejen. Den primære forhindring bestod i bankernes måde at vurdere virksomhedernes soliditet på.

"Banker er retrospektive - de kigger på gamle regnskaber. Men udfordringen var bare, at tallene for 2012 på ingen måde var retvisende for vores forretning anno 2014, så betingelserne for at låne penge var for skrappe. Det var simpelthen for dyrt og besværligt for os,"

siger Henrik Moestrup, som gennem en af sine ansatte blev gjort opmærksom på Dansk Faktura Børs, der hjælper virksomheder med at sælge fakturaer.

Når en kunde har godkendt en faktura, sættes fakturaen på auktion med en fastsat mindste kurs. Auktionen løber en dag, og investoren med det højeste bud overtager fakturaen.

Store kunder = lange betalingsfrister
3C Consults kundeportefølje tæller virksomheder som Deutsche Telekom, Vodafone, IBM og Sony Mobile - alle sammen virksomheder, som lægger store ordrer, men også virksomheder, der typisk opererer med lange betalingsfrister.

"Vi kan eksempelvis have seks personer på en opgave, hvor vi har udlæg på 150.000 kroner om måneden bare til fly og hoteller, og det stiller visse krav til cashflowet. Derfor kiggede vi nærmere på Dansk Faktura Børs for at vurdere, om det var en vej at gå i forhold til at få frigivet midler tidligere i processen," siger Henrik Moestrup.

Skepsis gjort til skamme
"For at være helt ærlig var jeg skeptisk til at begynde med. Jeg kendte godt det marked fra USA, og jeg havde ofte ønsket at finde et lignende alternativ til bankerne her i Danmark.

Jeg vidste bare ikke, hvad Dansk Faktura Børs stod for. Men allerede på første møde stod det klart, at Dansk Faktura Børs er yderst seriøse og samtidig utroligt nemme at arbejde sammen med. De har styr på tingene, er "easy going" og stadig seriøse og aldrig mere end et opkald eller en mail væk. Hvor banken kan føles som en tung dyne, hjælper Dansk Faktura Børs med at lette presset, og der er intet bureaukrati," siger Henrik Moestrup, der vurderer, at muligheden for at sælge fakturaer har været afgørende for 3C Consults vækstrate de seneste år.

"Fra 2013 til 2014 fordoblede vi både omsætningen og antallet af ansatte, og det skete blandt fordi, vi vandt en ordre på 7 millioner fra en af de store spillere på det danske telemarked. Uden Dansk Faktura Børs ville vi ikke have haft kapacitet til at løfte opgaven, og vi havde måttet takke nej, og det havde været en skam," siger Henrik Moestrup.

3C Consult ApS
3C Consult er et dansk konsulenthus med 100 procent fokus på CRM, som arbejder med CRM-systemer leveret af Oracle og Salesforce. 3C Consult har kontorer i København, Aalborg og Kiev.

Puggaards Service A/S

Lukrative ordrer kræver kontanter

De fleste virksomhedsejere gnider sig i hænderne, når muligheden for en stor ordre melder sig på banen, men den gode handel kan også være forbundet med en stor risiko. Det dilemma er velkendt i Puggaards Service, der er specialiseret i pleje af udendørsarealer for private virksomheder og offentlige institutioner.

"Jeg fik mulighed for at tage en opgave ind, hvor jeg skulle være hovedentreprenør. Det var temmelig attraktivt, men også en opgave, der krævede, at jeg hyrede op til fire underleverandører fra andre brancher ind," siger Morten Puggaard, ejer af Puggaards Service A/S.

"Problemet var, at jeg på den ene side skulle acceptere en betalingsfrist fra kunden på op til 60 dage og på den anden side betale mine underleverandører med det samme. Det stillede store krav til likviditeten," siger Morten Puggaard, som gennem medieomtale blev opmærksom på muligheden for at rejse penge gennem Dansk Faktura Børs.

Den københavnske virksomhed hjælper virksomheder med at sælge fakturaer og dermed frigøre midler, som ellers er bundet i lange betalingsfrister.

"Det passede perfekt med mit behov. Jeg havde behov for at kunne betale mine underleverandører til tiden, og med Dansk Faktura Børs kunne jeg få min egen betaling på trods af kundens betalingsbetingelser. Jeg fik mulighed for at gå efter den gode ordre og fjerne risikoen," siger Morten Puggaard.

Mulighed for at handle hurtigt
Det er ikke kun i salgsøjemed, at Puggaards Service haft fordel af samarbejdet med Dansk Faktura Børs. En af kerneydelserne er saltningsopgaver, og på et tidspunkt blev Morten Puggaard kontaktet af saltleverandøren, som havde et her-og-nu tilbud.

"Hvis vi kunne aftage en stor mænge salt med det samme, kunne jeg få en stor rabat. Jeg fik afsat en større faktura og kunne dermed slå til og spare et markant beløb, og i en virksomhed af denne størrelse er det væsentligt at kunne gribe sådan en chance," siger Morten Puggaard.

Fordommene blev hurtigt parkeret
Hurtige penge rimer ofte på lyssky metoder, men efter lidt research stod det hurtigt klart for Morten Puggaard, at Dansk Faktura Børs var en seriøs samarbejdspartner.

"Selvfølgelig skal man gå seriøst til tingene, når det handler om økonomi, og jeg må også erkende, at der er flere, der rynker på næsen, når jeg fortæller, at jeg sælger mine fakturaer. Men jeg tjekkede Dansk Faktura Børs i et kreditvurderingssystem, og jeg satte mig ind i, hvem folkene bag er. Det er et ekstremt seriøst foretagende, og de er efter min opfattelse langt mere smidige end bankerne. Ikke mindst når man som os har store likviditetsudsving blandt andet på grund af sæsonarbejde. Bankernes tilbud er en kassekredit, men den er dyr, når udsvingene er store. Der er Dansk Faktura Børs en langt mere attraktiv samarbejdspartner for os," siger Morten Puggaard, som også sætter pris på Dansk Faktura Børs' måde at arbejde på.

"Vores primære fokus ligger på at servicere vores kunder bedst muligt. Og det kan vi koncentrere os om, fordi vi kan stole på, at Dansk Faktura Børs har styr på deres processer. Arbejdsgangen er automatiseret, og hvis der er noget, der stritter - eksempelvis hvis vi sender en faktura gennem systemet og kunden ikke reagerer - sørger de for at følge op," siger Morten Puggaard.

Puggaards Service A/S
Puggaards Service leverer arealpleje året rundt. Specialerne er fejning, græsslåning, vinterservice og kombinationsproduktet Servicecirklen, som skræddersyes i samarbejde med kunden.