Vil du
vide mere?
Ring til os
80 200 200
Generic placeholder image

Faktura

Du sender din faktura til os.

Generic placeholder image

Salg

Din faktura sælges til investor.

Generic placeholder image

Betaling

Du modtager betalingen når salget er gennemført.


Kassekredit. Beskrivelse af kassekredit

En kassekredit er det samme som en erhvervskredit. En kassekredit er tilknyttet din bankkonto og tilbydes af din bank.

En kassekredit har til formål at blive brugt til virksomhedens løbende udgifter (driftsomkostninger). Til netop dette formål er en kassekredit meget fleksibel idet du kun låner det beløb du på det pågældende tidspunkt har behov for. Derfor betaler du også kun renter af dit træk på din kassekredit ikke af dit maksimumbeløb. En kassekredit er bevilliget et maksimumbeløb, dvs. du kan frit benytte din kassekredit til dine løbende udgifter op til dit maksimumbeløb. Har du yderligere finansieringsbehov, ud over dit maksimumbeløb, skal du enten have udvidet din kassekredit eller finde en alternativ finansiering.

Der er fordele og ulemper med en kassekredit. Fordelen er at en kassekredit er fleksibel når den først er oprettet og relativt billig at benytte til løbende driftsomkostninger. Der er dog mange ulemper som du skal holde for øje, en kassekredit skal løbende revurderes (du skal derfor være forsigtig med at stole på din kassekredit idet maksimumbeløbet kan nedjusteres), den kan typisk ophæves af dit pengeinstitut med 24 timers varsel hvis den ikke er i brug og med 2 ugers varsel hvis der er træk på din kassekredit. Overtræk er typisk dyrt og forbundet med gebyr. Din kassekredit er knyttet til dit pengeinstitut og du kan derfor ikke flytte den til et andet pengeinstitut uden at flytte din bankkonto.

Dit pengeinstitut stiller ikke sjældent krav om at de skal have virksomhedspant eller fordringspant til sikkerhed for bl.a. din kassekredit. Disse pant koster at oprette, hvilket er noget din virksomhed skal betale. Derudover begrænses dine alternative lånemulighed betragteligt af eksistensen af enten virksomhedspant eller fordringspant, dog kan dit maksimumbeløb eller din almindelige låneramme muligvis udvides hvis dit pengeinstitut har virksomhedspant eller fordringspant.

En kassekredit skal ikke bruges til finansiering over længere tid (anlægsinvesteringer mv.). For denne type af investeringer kan en kassekredit være væsentligt dyrere end et lån, der løber over lang tid. Derudover er adgangen til og maksimumbeløbet på din kassekredit som tidligere nævnt ikke til at stole på, banken har ret til at kræve tilbagebetaling, når det passer den.

En kassekredit er relativt dyr for dit pengeinstitut idet du er bevilliget et maksimumbeløb som du måske ikke udnytter men som pengeinstitut "betaler for". Netop dette område er der fokus på som følge af den nuværende finansieringssituation. Derfor er det vigtigt at din virksomhed har adgang til alternative finansieringsmuligheder hvis dit pengeinstitut vælger at nedjustere dit maksimumbeløb eller kræver tilbagebetaling af din kassekredit.

Dansk Faktura Børs kan supplere din kassekredit. Hos os kan du frigøre likviditet på baggrund af dine debitorer. Send din faktura til os så sælger vi den via en auktion til højstbydende professionel investor og dermed frigøres likviditet omgående. Dansk Faktura Børs kan også bruges hvis du fx har nået dit kreditmaksimum i dit pengeinstitut.

Sådan gør du

  • Du sender din faktura til os.
  • Vi godkender din faktura.
  • Vi opretter en auktion i henhold til dine salgsbetingelser.
  • Fakturakøbere byder på din faktura.
Info
Vi kan også hjælpe når du handler med udlandet.
Vi stiller ingen krav til, hvor mange fakturaer du sælger, eller hvornår du sælger.


Se hvordan det virker her: fakturasalg