Vil du
vide mere?
Ring til os
80 200 200
Generic placeholder image

Faktura

Du sender din faktura til os.

Generic placeholder image

Salg

Din faktura sælges til investor.

Generic placeholder image

Betaling

Du modtager betalingen når salget er gennemført.


Fakturabelåning. Beskrivelse af fakturabelåning

Kort fortalt betyder fakturabelåning at dine fakturer bliver belånt og at du frigør likviditet svarende til belåningsprocenten.

I fakturabelåning overdrager du dine fakturafordringer til et fakturabelåningselskab. Det er således fakturabelåningselskabet der inddriver og bogfører fakturafordringerne. Der findes flere fakturabelåningselskaber i danmark. Fælles for disse selskaber er at disse typisk er bankejede.

Belåning af fakturaerne kan afhænger af forskellige parametrer men tilbydes typisk på op til 70-80% af den fakturerede omsætningen (inkl. moms.) Ved fakturabelåning overdrager du typisk alle dine fakturaer, dvs. du outsourcer faktureringen (bogholderi) herunder rykker og inkassobehandling mv.

Fakturabelåning giver dig likviditet her og nu, muligvis også i den situation hvor banken ikke ønsker at låne din virksomhed penge. Idéen med fakturabelåning er nemlig, at det ikke kun er din virksomhed, som bliver vurderet, når pengene skal udbetales, men dine kunders (debitors) evne til at betale for en allerede leveret vare/service.

Ved fakturabelåning modtager du omkring 70-80 procent af fakturafordringen her og nu, de sidste procent modtages når kunden betaler. Fakturasalg / fakturakøb er et alternativ til fakturabelåning. Ved fakturasalg sælger du hele fakturaen til en kurs (fx kurs 95) mod at du modtager pengene i løbet af en dag eller to, mod fakturabelåning hvor mellemværendet først er slut når kunden betaler. En fakturakøber lever således af kursforskellen, men overtager typisk også risikoen.

Dansk Faktura Børs
Dansk Faktura Børs er en markedsplads for fakturaer, vi tilbyder ikke fakturabelåning men vi tilbyder en auktionsform der påminder om fakturabelåning.
Ved brug af Dansk Faktura Børs kan du opnå en højre finansiering/forskudsbetaling fordi auktionen sikrer at du opnår den bedst mulige pris.

Info
Fakturabelåning er direkte relateret til factoring. På engelsk hedder fakturabelåning invoice discounting.