Vil du
vide mere?
Ring til os
80 200 200
Generic placeholder image

Faktura

Du sender din faktura til os.

Generic placeholder image

Salg

Din faktura sælges til investor.

Generic placeholder image

Betaling

Du modtager betalingen når salget er gennemført.


Factoring. Beskrivelse af factoring

Kort fortalt betyder factoring at dine fakturer bliver belånt og at du frigør likviditet svarende til belåningsprocenten.

Ved factoring overdrager du dine fakturafordringer til et factoringselskab. Det er således factoringselskabet der inddriver og bogfører fakturafordringerne. Der findes flere factoringselskaber i danmark. Fælles for disse selskaber er at disse typisk er bankejede.

Belåning af fakturaerne kan afhænger af forskellige parametrer men tilbydes typisk på op til 70-80% af den fakturerede omsætningen (inkl. moms.) Ved factoring overdrager du typisk alle dine fakturaer, dvs. du outsourcer faktureringen (bogholderi) herunder rykker og inkassobehandling mv.

Factoring giver dig likviditet her og nu, muligvis også i den situation hvor banken ikke ønsker at låne din virksomhed penge. Idéen med factoring er nemlig, at det ikke kun er din virksomhed, som bliver vurderet, når pengene skal udbetales, men dine kunders (debitors) evne til at betale for en allerede leveret vare/service.

Ved factoring modtager du omkring 70-80 procent af fakturafordringen her og nu, de sidste procent modtages når kunden betaler. Fakturasalg / fakturakøb er et alternativ til factoring. Ved fakturasalg sælger du hele fakturaen til en kurs (fx kurs 95) mod at du modtager pengene i løbet af en dag eller to, mod factoring hvor mellemværendet først er slut når kunden betaler. En fakturakøber lever således af kursforskellen, men overtager typisk også risikoen.

Dansk Faktura Børs er en markedsplads for fakturaer, vi tilbyder ikke factoring men vi tilbyder en auktionsform der påminder om factoring.
Ved brug af Dansk Faktura Børs kan du opnå en højre finansiering/forskudsbetaling fordi auktionen sikrer at du opnår den bedst mulige pris.

Info factoring er direkte relateret til fakturabelåning.